Search
Hippanen seikkailua - Hippanen
fade
1961
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-1961,eltd-core-1.3,averly-ver-1.9,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-disable-fullscreen-menu-opener,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-disable-sidemenu-area-opener,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Hippanen seikkailua

Hei, olen Silja!
Kotipaikkani löytyy sesongin mukaan joko Koillismaalta Kuusamosta tai etelämpää Uudeltamaalta. Olen suorittanut erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon Hyriassa 2019, sisältäen EA1 sekä EA2 koulutukset. Opastustyylini on rauhallinen ja kaikki huomioonottava, iloisella naurulla höystettynä. Työskentelen freelancerina ja alla kerron lisää siitä, miten voisin eri sesonkeina olla avuksi.
Maalla ja vesillä
Päiväretket jalkapatikalla sekä melontaretket kanootilla tai sup-laudalla

Sulan maan aikaan onnistuvat niin pitkät kuin lyhyemmätkin päiväretket. Voin viedä asiakkaat haastavalle, kuntoa vaativalle tunturiretkelle tai rauhalliselle patikalle jonka aikana hiljennytään nauttimaan luonnosta.

Vesistöjä pitkin opastan ryhmiä niin kanootilla kuin sup-laudallakin. Mieluisimpia kohteita ovat olleet pienipiirteiset järvet joissa pääsee puikkelehtimaan saarten lomassa, sekä rauhalliset joet.

Hangilla
Suksilla tai lumikengillä tunturiin ja metsän siimekseen

Talvet vietän usein Kuusamossa. Opastan retkiä asiakkaille liukulumikengillä sekä perinteisillä lumikengillä. Ryhmäkoot ovat vaihdelleet neljästä hengestä aina kolmeenkymmeneen asiakkaaseen. Suurten ryhmien kanssa lähden maastoon vain kahden oppaan voimin.

Tuttuja kohteita talviretkille ovat muun muassa Riisitunturin kansallispuisto, Korouoman rotkolaakso, Oulangan kansallispuisto sekä muut Kuusamon luonnonsuojelu- ja retkeilyalueet.

Taidot ja turvallisuus

Tutustun aina huolella etukäteen retkikohteen luontoon, erityispiirteisiin sekä sääntöihin. Kerron asiakkaille kohteemme luonnosta ja lajeista aina tarinoiden ja esimerkkien kautta jotta heille jäisi mahdollisimman paljon muistoja kotiin vietäväksi. Tavoitteenani on, että retken jälkeen asiakkaat arvostaisivat herkkää luontoamme taas piirun verran enemmän.

Vuolen myös kiehiset, hakkaan halot, keitän nokipannukahvit ja paistan tikkupullat. Vedän opastuksia myös englanniksi ja yleensä vuoden asiakkaista noin puolet ovat tulleet Euroopasta tai kauempaa. Olen toiminut myös vuoden ratsastusvaellusoppaana islanninhevostallilla.

Kehitän taitojani ja pidän niitä yllä retkeilemällä vapaa-ajallani. Arkena liikun paljon koiran kanssa lähimaastossa, mutta säännöllisesti täytyy päästä pidemmälle ja kauemmas merkittyjen polkujen ulkopuolelle. Viimeisimpinä kohteina ovat olleet syysvaellus Tuntsalla sekä hiihtovaellus Sarekissa.

Pidän huolta siitä, että taitoni riittäisivät aina pidemmälle kuin mitä lähden asiakkaiden kanssa tekemään. Vaikka opastetut päiväretket kohdistuvat usein helpohkoon maastoon merkityille reiteille tai niiden läheisyyteen, niin pidän itseni aina kartalla ja pystyn tarvittaessa suunnistamaan lyhintä reittiä takaisin lähtöpisteeseen.

Laita viestiä ja kerro tarpeistasi, niin jutellaan lisää!
silja@hippanen.fi